Statusrapport softwareversies toepassingen beschikbaar

Rapport
Paragraphs

HB-plus stelt het rapport ‘State of Support Standaard Software’ ter beschikking op de afgeschermde DDC-DMS omgeving. Hierin vind je per entiteit een overzicht terug van de softwareversies binnen de VO-infrastructuur die wel of niet meer ondersteund worden door de leverancier. Op basis van dit rapport kan je je IT-strategie bepalen. 

Bij afname van AMaaS-diensten (Application Management as a Service) ondersteunt HB-plus jouw toepassing. Of jouw toepassingsplatform indien je PaaS-diensten (Platform as a Service) afneemt. Om hier optimaal van te profiteren, en optimaal gebruik te kunnen maken van jouw toepassing, is het echter belangrijk dat ook de individuele bouwstenen van deze diensten ondersteund worden door de leverancier en dat je op de leverancier kan rekenen voor oplossingen voor softwarebugs en beveiligingsupdates. Het aangeboden rapport kan je hierbij ondersteunen.

Het rapport bevat een status of kleurcode  voor de twee vervaldatums die softwareleveranciers communiceren naar hun gebruikers: de datum waarop de initiële support stopt en de datum waarop de verlengde support - indien aangeboden - vervalt.