Presentatie infosessie 'Publieke Clouddiensten gebaseerd op Azure' beschikbaar

Azure
Paragraphs

Het Facilitair Bedrijf (HFB) en HB-plus organiseerden op 19 september 2019  een infosessie over Publieke Clouddiensten op basis van Microsoft Azure. 

Waarover ging het?

Azure is het cloudplatform van Microsoft, dat een breed aanbod van diensten biedt voor onder meer compute, hosting, dataopslag en bedrijfstoepassingen. Daarnaast zijn ook kant en klare cloudfunctionaliteiten beschikbaar zoals bouwstenen voor artificiële intelligentie, machine learning enz.

De strategie voor digitale transformatie die de Vlaamse overheid recent publiceerde zet sterk in op de voordelen van publieke clouddiensten. Om de Vlaamse overheid te ondersteunen bij het uitbouwen van een Digitale overheid die aan de verwachting van de burger voldoet, voegden HB-plus en Het Facilitair Bedrijf nu ook Azure Publieke Cloud diensten toe aan de raamovereenkomst “Exploitatiegebonden ICT-diensten”. 

Tijdens deze infosessie werden het gebruik van de Publieke Cloud, de invloed op IT-organisaties en het HB-plus aanbod toegelicht door Stefaan Becu (Het Facilitair Bedrijf), Geert Cannaerts en Dirk Rens (HB-plus).

Documents

Gerelateerde artikels