Introductie eenheidsprijzen Publieke Clouddiensten Microsoft Azure

Cloud
Paragraphs

Het aanbod van platform- en infrastructuurdiensten HB-plus werd reeds uitgebreid met de publieke clouddiensten van Amazon Web Services (AWS). Ook werd de mogelijkheid gecreëerd om andere publieke clouddiensten op te nemen.

Ten gevolge van recente evoluties introduceert HB-plus, in samenwerking met Het Facilitair Bedrijf, ook eenheidsprijzen voor de publieke clouddiensten van Microsoft Azure. Vergelijkbaar met de reeds bestaande diensten voor AWS betreft het concreet de diensten “Beheer van platform- en infrastructuurdiensten van Microsoft Azure – “zilver” en “Beheer van platform- en infrastructuurdiensten van Microsoft Azure – “goud”.

Deze bijkomende dienst biedt klanten binnen de Vlaamse overheid een functioneel gelijkaardige dienstverlening als het bestaande aanbod in Infrastructuur (IaaS) en Platformdiensten (PaaS), maar de hosting en een deel van de beheerstaken wordt door HB-plus in onderaanneming uitbesteed aan de Publieke Cloud-aanbieder Microsoft Azure.

De dienst wordt gerealiseerd via een project. Indien gewenst kunnen integraties verwezenlijkt worden met een aantal gemeenschappelijk aangeboden netwerk- en beveiligingscomponenten zoals voor PAM (‘Privileged Access Management’) of voor encryptie. Ook kunnen koppelingen met de ontwikkelingsomgeving opgezet worden.

De beheerstaken die door HB-plus zelf uitgevoerd worden, worden verrekend via nieuwe eenheidsprijzen. Deze worden toegepast op de aan de Publieke Cloud-aanbieder te betalen prijzen voor de door HB-plus te beheren omgeving.

Naast IaaS en PaaS kan uiteraard ook Applicatie Management aangeboden worden van toepassingen die draaien op platformen en infrastructuur van Microsoft Azure. Hiervoor wordt onderliggend gebruik gemaakt van de “zilver” of “goud”-dienstverlening, afhankelijk van wat het meest optimaal is.

Gerelateerde artikels