De woningpas: een digitaal paspoort voor je huis

Woningpas
Paragraphs

Dankzij een samenwerking van het Vlaams Energieagentschap, het Departement Omgeving, Wonen-Vlaanderen en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) wordt op een centraal punt alle relevante informatie over je woning gebundeld: de woningpas.

Elke Vlaamse woning krijgt een gratis digitaal paspoort. Hier vind je alle keuringen, attesten en vergunningen van je huis terug. Meld je aan op https://woningpas.vlaanderen.be/ met je identiteitskaart en ontdek alle informatie over jouw woning in een handig overzicht. Je kan o.a. je EPB-aangifte raadplegen, nakijken of je huidige ramen en dak voldoen aan de Vlaamse normen en nagaan op hoeveel tijd je je investering in zonnepanelen kan terugverdienen.

Ook HB-plus droeg bij aan de bouw van deze nieuwe toepassing. Zo ontwikkelden we een webservice (ontsloten via MAGDA) om energiegegevens, afkomstig van de energieprestatiedatabank, gehost op de VPC-omgeving van HB-plus, door te sturen naar de Woningpas.

Op termijn zal HB-plus de architectuur van de energieprestatiedatabank verder optimaliseren, richting micro-services, om bijkomende gegevens en functionaliteiten beschikbaar te stellen.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht bij Rob Winters (HB-plus) en Tine Vande Casteele (Vlaams Energieagentschap).

Of neem een kijkje op https://www.energiesparen.be/woningpas.

wp

 

Gerelateerde artikels