De Corona-hinderpremie, volledig digitaal

Shops
Paragraphs

Toen het nieuwe coronavirus (COVID-19) in maart 2020 Europa overspoelde, moesten ondernemende bedrijven van de ene op de andere dag hun deuren sluiten en hadden ze snel financiële hulp nodig om te overleven.

Als reactie daarop rolde de overheid het Corona Hinderpremie programma uit, dat een bijdrage van €4.000 voor elk getroffen bedrijf uitkeert. Het Vlaams Agentschap voor Ondernemerschap en Innovatie, VLAIO genaamd, moest de fondsen zo snel mogelijk onder de bedrijven verdelen. Het agentschap werkte samen met HB-plus (DXC Technology) om in minder dan 2 weken tijd een nieuwe webapplicatie uit te rollen om de Vlaamse ondernemers te helpen.

Mark Andries, administrateur-generaal van VLAIO, vermeldde dat het DXC-applicatieontwikkelingsteam uitzonderlijk goed presteerde onder de grote tijdsdruk. Hij en andere VLAIO-medewerkers stemde dagelijks om 19:30u af met het  DXC ontwikkelteam om de status van het project op te volgen. "Ik voel me steeds minder klant en steeds meer een echte partner van DXC", zegt Andries. "Ik voel een sterke betrokkenheid met het team. Dit gebeurde bijna volledig als een co-creatie.

Gezien de omstandigheden was op deze wijze werken de enig mogelijke manier van samenwerken.

Gerelateerde artikels