Webinar 'Beveiligingsincidenten detecteren met SIEM'

Datum

Inschrijven mogelijk tot

Locatie

Webinar

HB-plus nodigt je graag uit voor deelname aan de webinar over het detecteren van beveiligingsincidenten met SIEM op maandag 15 februari 2021 van 14u00 tot 14u45.

Waarover gaat het?

Detecteer effectief beveiligingsincidenten dankzij SIEM, een essentiële tool voor jouw beveiligingsstrategie en jouw compliance met de informatieclassificatie.

Tijdens de webinar leggen we uit wat een SIEM-platform is en hoe dit past binnen het beveiligingsbeleid van de Vlaamse overheid.

SIEM (Security Information and Event Management) kan worden gedefinieerd als een real-time verzameling van gebeurtenissen, monitoring, correlatie en analyse van gebeurtenissen in verschillende bronnen. Hierbij monitort een team van analisten 24 x 7 SIEM-schermen om afwijkingen of pogingen tot cyberaanvallen te detecteren.

SIEM wordt ook voor periodieke rapportage in de context van het risicobeheerproces gebruikt.

Het is essentieel om de gegevens van de Vlaamse overheid te monitoren en te beschermen tegen steeds gesofisticeerdere cyberdreigingen. Daarom werd er een SIEM As-a-service-model ontwikkeld om een kosten-efficiëntiebenadering te bieden voor Vlaamse overheidsentiteiten.

Voor wie?

CISO, DPO, architecten en alle andere IT-profielen met een interesse voor IT-veiligheid.

Inschrijven: