Vlabel klinkt op vernieuwd portaal

Receptie
Paragraphs

In kader van Vlaanderen Radicaal Digitaal vernieuwde de Vlaamse Belastingdienst haar digitaal loket, het Vlaams Portaal Fiscaliteit. Hierbij staat een efficiënte communicatie met de burger centraal en wordt het principe “Waar de communicatie digitaal start, verloopt ze ook verder digitaal” gehanteerd.

Op het portaal vindt de burger een nieuw systeem van volmachten voor het beheer van zijn of haar belastingen, simulaties van onroerende voorheffing en verkeersbelasting en aangifteformulieren voor erfrecht terug.

Ook de digitale app van het portaal, waarbij op de achtergrond gebruikt gemaakt wordt van de functionaliteiten van website, kreeg een nieuw kleedje.

Op 16 april bracht de Vlaamse Belastingdienst, samen met Cipal en HB-plus, een toost uit op de succesvolle releases van de afgelopen maanden.

David Van Herreweghe, administrateur-generaal Vlaamse Belastingdienst, feliciteerde de teams met hun goede samenwerking en benadrukte het belang van de groeiende digitalisering en transparantie van de belastingdiensten voor de burger.

Marc Stassyns, algemeen directeur HB-plus, bedankte op zijn beurt alle medewerkers voor hun inspanningen, en keek alvast vooruit op de uitdagingen die zullen volgen na de verkiezingen van 26 mei.

Hieronder vind je een filmpje met een sfeerbeeld van de receptie.