Video en presentatie webinar 'Vernieuwde aanpak IT-strategie' beschikbaar

IT-strategie
Paragraphs

HB-plus organiseerde op 28 mei een webinar met als titel 'De digitale burger dirigeert Vlaamse overheid naar een vernieuwde aanpak van digitale IT-strategie'.

Waarover ging het?

We leven in een digitale wereld en de Vlaamse overheid streeft er naar haar burgers maximaal digitaal te bedienen, op elke locatie, 24/7, gepersonaliseerd en proactief. De digitale burger verwacht dat elke interactie digitaal verloopt. Tijdens deze sessie overlopen we de opties om hier een antwoord op te bieden.

De technologische mogelijkheden evolueren immers razendsnel. Communiceren met de burger via PDF-formulieren op een website is achterhaald. We horen vandaag veel over ‘Service Design’ en ‘Customer Experience’ om de interactie met de burger te verbeteren. Tegelijkertijd lijken automatisatie van processen, datagedreven worden, etc. een noodzaak te worden in de backoffice, waar vaak nog verouderde applicaties draaien. En alles naar de Cloud brengen is niet het enige magische antwoord.

Hoe breng je dit allemaal samen in een consistente IT-strategie? Moeten we nog wel gaan voor een IT-roadmap die 3 tot 5 jaar vooruitkijkt? Moeten we niet meer in kleine stapjes denken en werken?

In deze sessie stelden we een aanpak voor om toch stappen vooruit te zetten, met een visie, met een plan en een snellere oplevering dan voorheen.

We positioneerden moderne technieken zoals ‘Agile en Design Thinking’, niet alleen voor ontwikkeling, maar ook voor het verder uitwerken van een digitale aanpak waarin Business en IT meer en meer versmelten om resultaten te boeken. We keken hoe nieuwe ‘Enterprise Architectuur’ methoden kunnen helpen om standaardisatie, maar ook snelheid er in te houden. We toonden tot slot een aanpak hoe je datagedreven kan worden.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij Yves Vanderbeken

Presentatie en video

Hieronder vind je een opname van de webinar en de presentatie die werd gegeven.

Documents