Tijdlijn lancering ServiceNow

Bestelportaal
Paragraphs

ServiceNow, de vervanger van het huidige HB-pluspuntportaal, krijgt stilaan vorm. Hieronder vindt u een overzicht van de werkzaamheden tot de lancering in september 2019.

De timing, afgesproken door HB-plus en Het Facilitair Bedrijf, houdt rekening met de vraag van de werkgroep ‘HB-pluspuntportaal’ om de go-live uit te stellen tot september en de nodige opleiding te voorzien.

Technische werkzaamheden HB-plus:

De operationele teams werken door tot in de week van 8 juli. Daarna voert HB-plus een eigen interne end-to-end controle uit van het systeem.
In de week van 15 juli kan er, indien gewenst, nog worden teruggekoppeld naar de werkgroep over de vooruitgang. Op dat moment verwachten we te beschikken over een quasi afgewerkt portaal (en back-end).
Tegen eind juli wordt er een volledig werkend bestelportaal in de testomgeving klaargezet. Hierop kan u via Toegangsbeheer (ACM) inloggen om de toepassing te testen. De lokale beheerders van uw entiteit kunnen de goedkeurdersrollen verdelen via Gebruikersbeheer (WebIDM) wanneer nodig.

Opleiding:

Om tegemoet te komen aan de vraag voor user adoption, voorziet HB-plus de volgende activiteiten:

  • Instructievideo’s voor het gebruik van het portaal. Deze worden voorzien vanaf midden/eind juli.
  • Tijdens de maand augustus kan er getest worden en capteren we feedback.
  • In de tweede week van september volgt er een infosessie voor een groot doelpubliek.
Go-live activiteiten:
  • De go-live datum wordt voorzien in de 3e week van september.
  • Onmiddellijk na de go-live plannen we een aantal kort op elkaar volgende sessies waarop eventueel vragen kunnen worden gesteld over het productief gebruik.

 

Een overzicht:

Een overzicht

Gerelateerde artikels