Publieke Clouddiensten

Publieke Clouddiensten
Paragraphs

Amazon Web Services (AWS) cloud en Microsoft Azure zijn wereldwijd de meest gebruikte publieke cloudplatformen, met tientallen complete diensten voor hosting, dataopslag, mobiele en bedrijfstoepassingen.

Om de Vlaamse overheid te ondersteunen bij het uitbouwen van een Digitale overheid die aan de verwachting van de burger voldoet, voegden HB-plus en Het Facilitair Bedrijf de dienst “Infrastructuur as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS) voor publieke cloud” toe aan de raamovereenkomst “Exploitatiegebonden ICT-diensten”. Dankzij Amazon Web Services of Microsoft Azure kan u snel, flexibel en met beperkte budgetten uw IT-omgeving uitbouwen en nieuwe technologieën introduceren.

Ook voor toepassingen onder beheer van HB-plus

Ook voor de bedrijfstoepassingen onder beheer van HB-plus (Application Management as a Service of AMaaS) kan u gebruik maken van Amazon (AWS) of Microsoft Azure als hosting omgeving, op voorwaarde dat uw applicatie dit ondersteunt.

Beschikbare ondersteunende diensten

Diverse ondersteunende diensten zijn beschikbaar, zoals bv. apps migratie- en transformatie, advies en workshops om de werkbelasting voor migratie naar de publieke cloud te identificeren en migratiediensten om de risico’s te vermijden die verbonden zijn aan het verplaatsen van kerntoepassingen in complexe bedrijfsomgevingen.

Adviesdiensten en bundels van managed services

HB-plus biedt adviesdiensten en bundels van managed services aan die voldoen aan uw IT- en financiële doelstellingen, gaande van een volledig pakket aan diensten voor kritische werkbelastingen tot een light versie aan een lagere kost.

Adviesdiensten – HB-plus helpt u bij het evalueren van de huidige status van uw omgeving en de ontwikkeling van een roadmap voor het beheer van AWS resources.

  • Analyse van een bestaande AWS-omgeving om de behoeften op het gebied van beveiliging, compliance, flexibiliteit en schaalbaarheid op elkaar af te stemmen. Optimalisatie van de AWS-architectuur voor de verwachte werkbelasting.
  • Architectuurdiensten om de AWS-omgeving zo te ontwerpen dat de kosten geoptimaliseerd worden terwijl de omgeving toch voldoet aan de compliance-eisen, de optimale beschikbaarheid (en performantie) biedt en veilig is.

Dienstenbundel Gold — Geïntegreerde IT-service management workflow, automatisering en governance. Wij beheren uw virtuele machines, opslag en besturingssystemen, inclusief patching, monitoring en back-up/herstel.

De dienst omvat ook basisbeveiliging, firewall, endpoint bescherming, virtueel netwerk en antivirusdiensten. De servicekosten zijn in functie van de vraag. Het opzetten en configureren van de AWS-componenten wordt door HB-plus uitgevoerd op projectbasis.

Dienstenbundel Silver — Installeer, configureer en beheer uw eigen AWS-omgeving met behulp van een uitgebreide toolset en toegang tot rechtstreekse ondersteuning door opgeleide medewerkers.

Duidelijke rapporten (permanent online beschikbaar) geven gedetailleerd en toch gestructureerd inzicht in de gebruikte componenten, de lopende kosten en hoe die kosten best geoptimaliseerd kunnen worden. Duidelijk advies over mogelijke besparingen en best practice configuratie wordt aangevuld met professionele richtlijnen voor beveiliging van de omgeving. HB-plus-beheersdiensten en 24x7 support vullen de dienst aan.

aws

 

  • Uitgebreid aanbod van publieke clouddiensten
  • Maandelijkse rapportering en facturatie in lijn met de richtlijnen van de Vlaamse overheid
  • Gecontroleerd en beveiligd toegangsbeheer
  • Overzichtelijke portaalsite waar u permanent kan opvolgen welke diensten u in gebruik heeft en wat hun consumptie is
  • Rechtstreekse ondersteuning via de portaalsite
  • U kiest zelf welke diensten u wil gebruiken en u bepaalt tot op welk niveau HB-plus deze beheert
  • Centraal beheer van gebruikersrichtlijnen
  • Permanente ondersteuning voor kosten-, goede praktijken-, en security-optimalisatie

Gerelateerde artikels