Presentatie webinar Cultuurcoronapremie beschikbaar

Cultuur
Paragraphs

HB-plus organiseerde op 6 oktober 2020, in samenwerking met  het departement Cultuur, Jeugd en Media (CJM) Het Facilitair Bedrijf (HFB), Informatie Vlaanderen en Skryv, een webinar over het tot stand komen van de Cultuurcoronapremie.

Vereisten

De meest kwetsbare kernspelers in de cultuursector kunnen, in COVID-tijd, via de Cultuurcoronapremie een premie van 1500 euro  aanvragen. 

Voor het departement CJM was het essentieel dat de toepassing een gebruiksvriendelijke frontoffice bevatte, de administratieve lasten tot een minimum werden herleid, de dossiers in bulk verwerkt konden worden en de premies snel uitbetaald zouden worden.

Bovendien moest de toepassing op zeer korte tijd opgeleverd worden. 

Snelle oplevering door samenwerking partners en hergebruik van componenten

Om deze snelle oplevering te garanderen, deed HB-plus beroep op een aantal partners, zowel voor het technische luik (Skryv) als voor het hergebruiken van bestaande componenten.

Aanmelden op de toepassing gebeurt via het Toegangsbeheerplatform (ACM) van Het Facilitair Bedrijf. Dit vereiste een (gestandaardiseerd) integratieproject. Voor het bepalen of een aanvrager al dan niet recht heeft op de premie werd gebruik gemaakt van de component 'Automatisch advies' van Informatie Vlaanderen.

Het geheel werd gebouwd op een platform van Skryv met Skryv studio, VO kit en cloudops als bouwstenen.

De Cultuurcoronapremie werd op tijd en binnen budget opgeleverd, dankzij een vlotte samenwerking, project management light met gefaseerde oplevering en betrokken partners.
Gert Willems
Coördinator team IT departement CJM
Wens je meer te weten?

Wens je meer te weten over de totstandkoming van de Cultuurcoronapremie? Bekijk dan de presentatie die tijdens de webinar werd gegeven.

Of neem contact op met een van de projectleiders: Gert Willems (departement CJM) Kato Coppens (HB-plus), Toon Timbermont (Skryv), Dorien Bauwens (Informatie Vlaanderen) en Frederik Gheys (HFB).

Documents

Gerelateerde artikels