Presentatie infosessie 'Intelligent Automation' beschikbaar

Automation
Paragraphs

HB-plus organiseerde op 18 september 2019 van 14u00 tot 16u00 een infosessie rond de mogelijkheden van Intelligentie Automatisatie - vandaag, morgen en in de toekomst.

De presentatie, die werd gegeven tijdens de sessie, vind je onderaan het artikel.

Wat is Intelligente automatisatie?

Vele ambtenaren spenderen iedere dag tijd met repetitieve administratieve taken zoals het kopiëren van informatie van het ene systeem naar het andere. Hierdoor heeft de ambtenaar minder tijd voor interactie met de burgers, zeker als de zaak ingewikkelder wordt en/of meer expertise vereist.

Veel van die repetitieve administratieve taken kunnen dezer dagen geautomatiseerd worden door het invoeren van robot technologie, beter gekend als RPA (Robotic Processing Automation). Aangestuurd door de ambtenaar, kan de robot snel en efficiënt deze taken overnemen en de berg achterstand wegwerken.

Dit is echter nog maar de eerste stap. Naarmate de taken complexer worden, kunnen er ook slimmere technologieën worden toegepast. Zo is het mogelijk om automatisch gestructureerde data uit formulieren te halen en te verwerken. Via  intelligent document processing (IDP) gaat het verwerken van aanvragen voor subsidies, vergunning of andere veel sneller. Via NLP (Natural Language Processing) kunnen chatbots nu ook dialogeren met burgers en basisinformatie opvragen en verwerken.

Ultiem kunnen we ook het beslissingsproces automatiseren. Machine Learning kan helpen om beslissingen voor te bereiden voor eenvoudige aanvragen. De ambtenaar zal dan inzage krijgen in hoe de beslissing tot stand kwam en behoudt het laatste woord.

In deze infosessie werden de verschillende mogelijkheden besproken en aan de hand van voorbeelden werd aangetoond hoe de ambtenaar meer tijd voor het dossier of de burger kan vrijmaken.

Documents

Gerelateerde artikels