Nieuwe stap naar Software Defined Netwerk

Netwerk
Paragraphs

De Vlaamse overheid nam een belangrijke stap naar een Software Defined Netwerk door de indienststelling van het Cisco ACI netwerkplatform.

ACI (Application Centric Infrastructure), een software-gedefinieerde netwerkoplossing voor datacenterautomatisatie, draagt bij tot de technologische flexibiliteit die vereist is voor de ontwikkeling van het “Internet Of Things” en het gebruik van “Big Data”. Het is een nieuwe technologie dat netwerkwijzigingen aanzienlijk vereenvoudigt.

Door een uitstekende samenwerking tussen Het Facilitair Bedrijf en de partners van HB-plus, Proximus en DXC, werd deze zeer ingrijpende interventie met succes voltooid.

Het Software Defined Netwerk wordt geleidelijk aan ontwikkeld binnen de Vlaamse overheid. In een dergelijk netwerk wordt het netwerk bestuurd door een centraal controlesysteem (automatisatie van hardware door software), waarbij aanpassingen netwerkbreed gebeuren i.p.v. apart op alle individuele componenten.

Voor meer informatie kan je terecht bij Wim Kellers (project manager ACI-netwerkplatform HB-plus), Bart Cober (HB-plus) en Luc Verdegem (Het Facilitair bedrijf).

Bart Cober
Bart Cober
Service Delivery Manager Netwerk en veiligheid

Gerelateerde artikels