Migratie van toepassingen en systemen naar nieuw datacenter

Datacenter
Paragraphs

De toepassingen en systemen binnen het VO datacenter in Nossegem ‘NMC4’ worden de komende maanden gemigreerd naar andere locaties.

Het is een omvangrijk project dat zowel netwerk-, werkplek-, applicatie- als veiligheidscomponenten omvat.

Wat is de impact?

Hou rekening met (geplande) onderbrekingen van de IT-dienstverlening tijdens de weekends van 5 en 6 juni en 3 en 4 juli 2021.

De belangrijkste toepassingen die niet ter beschikking zullen zijn tijdens deze weekends:

  • File- en printservers
  • Vlimpers

Voor meer informatie kan je terecht bij je ICT-functiehouder.

Alle acties, waarbij er onbeschikbaarheid van systemen kan optreden, worden gepland buiten de kantooruren. De ICT-functiehouders van alle entiteiten binnen de Vlaamse overheid worden hierover geïnformeerd via VO Wijzigingsbeheer.

Welke maatregelen treffen Het Facilitair Bedrijf en HB-plus?

Het Facilitair Bedrijf en HB-plus nemen diverse maatregelen om de continuïteit van de dienstverlening maximaal te garanderen. Zo worden er sinds maart voorbereidende werken uitgevoerd aan het netwerk.

Een dry run, waarbij alle betrokken systemen gecontroleerd af- en weer opgezet worden volgens een draaiboek, wordt georganiseerd tijdens het weekend van 5 juni.

Bijkomend voorziet HB-plus redundante componenten, vervangstukken en alternatieve verwerkingslocaties gedurende de migratie.

Wanneer eindigt de migratie?

De eigenlijke fysieke verhuis, waarbij de systemen naar hun nieuwe bestemming worden gemigreerd, vindt plaats tijdens het weekend van 3 en 4 juli. Hiermee is de verhuis afgerond.

Gerelateerde artikels