Migratie datacenter NMC4 afgerond

Datacenter
Paragraphs

De voorbije maanden werden alle toepassingen en systemen binnen het Vo datacenter in Nossegem ‘NMC4’ gemigreerd naar andere locaties.

De migratie hield de verhuis van zowel netwerk-, werkplek, applicaties als veiligheidscomponenten in. Ongeveer 450 systemen werden gevirtualiseerd, fysiek verhuisd of opgekuist. Een 20-tal applicaties werd gemigreerd en waar nodig gemoderniseerd, en 210 VPN-tunnels op 43 firewalls werden verplaatst.

Een ontelbaar aantal datastromen moest verlegd worden en dit alles werd omkaderd door een zeer intensief communicatieplan naar alle betrokkenen (leveranciers, medewerkers, klanten).

De verschillende HB-plus teams, samen met diverse leveranciers en met de steun van Digitaal Vlaanderen, zijn gedurende zes maanden quasi 24/7 in de weer geweest om dit project met minimale impact voor de eindgebruikers te realiseren.

Het programma, dat hoofdzakelijk bestond uit enerzijds een 'lift & shift' project, anderzijds een migratie van het netwerkknooppunt, omvatte in zijn totaliteit tevens een 100-tal kleinere nevenprojecten.

Op 31 augustus 2021 werd het lege datacenter formeel terug overgedragen aan de eigenaar.

NMC4

Gerelateerde artikels