Kabinetswissel volgens ICT-draaiboek

Kabinetswissel
Paragraphs

Een kabinetswissel na verkiezingen gaat, naast een politieke verschuiving, steevast gepaard met aanzienlijke aanpassingen op de werkvloer. Een 300-tal kabinetsmedewerkers verlaten immers de Vlaamse overheid om plaats te maken voor hun nieuwe collega’s.

Om deze transfer zo vlot mogelijk te laten verlopen startte HB-plus eind 2018 (samen met Het Facilitair Bedrijf) met het opstellen van een ‘Draaiboek Kabinetswissel’. Deze bevat gedetailleerde procedures voor afbouwen en opstellen van de IT-werkplek van de betrokken kabinetsmedewerkers.

Voor de uittredende kabinetten houdt dit o.a. het afsluiten van de toegang tot interne systemen van de Vlaamse overheid (AD, gebruikersbeheer, CMDB2,…) in, het aanleveren van een disk back-up van persoonlijke data, het stopzetten van internetabonnementen voor thuiswerkers en het transfereren van mobiele naar private abonnementen.

Ik wil jullie alvast hartelijk bedanken voor de ondersteuning de voorbije maanden! Het is altijd een hectische periode maar dankzij jullie zijn we die zonder al teveel kleerscheuren doorgekomen.
Katrien Union
Kabinetssecretaris

De nieuwe kabinetsmedewerkers daarentegen verwachten terecht om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot de toepassingen van de Vlaamse overheid. Na aanduiding van een lokale beheerder, is registratie op het toegang- en gebruikersplatform (ACM/IDM) prioritair. Daarnaast zorgt HB-plus er voor dat elke medewerker kan beschikken over een of meerdere mailboxen en OneDrive. De nodige hardware (laptops en mobiele toestellen) wordt ofwel nieuw geleverd ofwel opnieuw geconfigureerd.

Het geheel is een complex project dat zeer efficiënt gerealiseerd wordt dankzij een uitstekende samenwerking tussen de verschillende operationele teams van Het Facilitair Bedrijf en HB-plus.

Voor meer informatie, contacteer Kevin Defays.

Gerelateerde artikels