Inspiratiesessie 'Drones' op 18 juni vanaf 10u00

drone
Paragraphs
Waarover gaat het?

Ons luchtruim gaat er in de nabije toekomst helemaal anders gaan uitzien. Industriële drone-toepassingen voor alle economische sectoren gaan immers mogelijk worden via nieuwe 'Drone Corridors'.

We verlaten de wereld van drones die een drone-piloot en een (visuele) 'line-of-sight' vereisen. We gaan nu richting autonome, onbemande vluchten over langere afstanden.

Dit vereist nieuwe Europese regulering rond 'Unmanned space', een verbinding via een superieur 5G-netwerk langs mobiele pylonen voor drone-begeleiding, digitale platformen om een drone-dienst te bestellen, …

Verder zal de data, die deze drone verzamelt, verwerkt moeten worden in business applicaties en processen, en gecorreleerd met andere data sets via AI-modules.

De totale wereld van drone-toepassingen staat dus voor een immense verandering en dit is pas de start….

The sky is the limit

Ontdek samen met ons welke mogelijkheden deze nieuwe wereld voor jou meebrengt en bereid het strategisch plan van jouw entiteit met voldoende inzicht voor.

Volgende stappen

In een volgende fase brengen we graag alle entiteiten van de Vlaamse overheid samen om rond dit thema 'use cases' te delen, te verrijken en mee helpen te verwezenlijken. We staan aan de start van een inspirerende reis!

Sprekers

De onderstaande sprekers delen graag hun inzichten en visie met jullie.

sprekers

 

 

 

 

 

    En

    • Yves Schellekens, Agoria, Business Group Leader Industries & lid uitvoerend comité Belgian Civil Drone Council
    • Rob De Roo, Vives University of Applied Sciences – DroneLab, Researcher
    • Sergio Franssen, DXC, Analytics en Big Data specialist

    Gerelateerde artikels