Infosessie 'Technisch inzicht tot business dashboards: de vernieuwde applicatiemonitoring'

Infosessie
Paragraphs

HB-plus (DXC) nodigt je graag uit op een informatieve sessie rond (proactieve) monitoring van systemen en processen op 19 februari 2020 in het auditorium van het Herman Teirlinckgebouw (0.11). Na de sessie voorziet HB-plus een netwerkmoment met een hapje en een drankje.

De infosessie is vooral praktisch van aard, de theorie is beperkt. HB-plus toont werkelijke toepassingen die reeds bij entiteiten van de Vlaamse overheid zijn uitgerold.

Meten is weten

De technologie om te meten is de laatste jaren razend snel geëvolueerd en maakt het mogelijk om incidenten niet alleen reactief te rapporteren, maar vooral ook om proactief te verwittigen dat iets staat te gebeuren.

HB-plus biedt daarom, in samenwerking met Dynatrace en Het Facilitair Bedrijf, een schaalbare en uniforme oplossing aan om klantenbeleving en de performantie van diensten te meten.

Het kersvers regeerakkoord anticipeert hier immers op. Er wordt ingezet op datamining om korter op de bal te spelen voor beleidsevaluatie en -bijsturing én om gerichter aan handhaving te doen .Een businesscase gerichte benadering staat centraal. In de beleidsplannen van de entiteiten worden steeds KPI’s voorzien. En de kwaliteitsmetingen van de zorg worden zoveel mogelijk online raadpleegbaar op een centraal platform, zodat de Vlaamse burger de kwaliteit van de zorg zelf kan opvolgen.

De aanpak van HB-plus richt zich op de implementatie en optimalisatie van “realtime tooling” voor de proactieve analyse van trends, dienstenafhankelijkheden en businessresultaten.

Break-out sessies

We voorzien, naast de plenaire presentatie, twee parallelle break-out sessies:

  • Break-out sessie 1: Hoe de invoering van een business dashboard voorbereiden? - Franky Loveniers
  • Break-out sessie 2: De verschillende stappen tot het efficiënt meten van de resultaten van het beleid - Chris Van der Auwera & Yves Vanderbeken
Agenda
  • 14u00: Welkom
  • 14u10: Introductie – Erik Maes
  • 14u20: Van technisch inzicht tot business dashboards met de vernieuwde applicatiemonitoring
  • 15u15: Break-out sessies
  • 16u00: Drink
Inschrijven: