HB-plus paraat om toename thuiswerkers op te vangen

VPN
Paragraphs

Het aantal thuiswerkers binnen de Vlaamse overheid zal de komende werkdagen aanzienlijk toenemen n.a.v. de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus.

Het Facilitair Bedrijf en HB-plus staan echter paraat om de infrastructuur en dienstverlening rond thuiswerken maximaal te ondersteunen.

De capaciteit van het netwerk is voldoende groot om het aanzienlijk volume aan thuiswerkers op te vangen. HB-plus volgt de situatie van nabij op en monitort alle systemen.

Netwerk

Het aantal gelijktijdige VPN-gebruikers ligt hoog, met een gemiddeld aantal van 9000 verbindingen per dag. Enkel op woensdag en vrijdag werken er minder ambtenaren via VPN.

Het netwerk blijft echter probleemloos functioneren, zelfs bij een recordaantal van 9462 gelijktijdige VPN-gebruikers op donderdag 2 april 2020. HB-plus volgt de situatie van nabij op en monitort alle systemen.

Skype

Er was een stijging merkbaar van het gebruik van conferenties , skypevergaderingen, het delen van documenten en videogesprekken.Tijdens de ganse 'lockdown' periode blijft het gebruik van Skype stabiel, zonder impact op de omgeving

Servicedesk

Het aantal oproepen naar de servicedesk ligt hoog, met vooral veel vragen over Skype en Teams. We merken een duidelijke piek tijdens de ochtend. Indien je minder dringende verzoeken of vragen heb, raden we je aan om in de namiddag te bellen.

Het team werd uitgebreid met enkele extra medewerkers waardoor de wachttijd over het algemeen zeer kort was en alle oproepen werden beantwoord.

Sinds 5 april daalt echter het aantal oproepen. Het lijkt er op dat de grootste piek van vragen, gerelateerd aan het thuiswerk (camera’s, micro’s, skype & teams, VPN ) voorbij is en iedereen over voldoende informatie beschikt om efficiënt van thuis te kunnen werken.

Gerelateerde artikels