HB-plus neemt deel aan Trefdag Digitaal Vlaanderen

Trefdag
Paragraphs

HB-plus neemt dit jaar niet één maar twee keer deel aan de (virtuele) Trefdag Digitaal Vlaanderen. Zowel DXC als Proximus bemannen een stand en geven een presentatie.

De Trefdag gaat door op donderdag 26 november.

Live sessies

Om 14u15 licht DXC toe hoe een digitale overheid resulteert in een betere overheid. En hoe low-code applicaties zorgen voor een betere ervaring bij burgers.

De sprekers zijn Julie Luckx, Erik Maes, Kato Coppens, Stijn Alenteyns, Frank Huynen (DXC.Technology) en Barbara Baeyens (Amazon Webservices)

In tijden van corona zijn snelheid, efficiëntie en flexibiliteit van dienstverlening essentieel. Specifiek voor de Vlaamse overheid lag de uitdaging in het snel en accuraat informeren van verschillende doelgroepen, van burgers en ondernemers tot overheidsambtenaren, en in het snel aanreiken van oplossingen voor al deze verschillende doelgroepen.

Bij het maken van deze oplossingen toonde DXC aan dat lowcode-ontwikkeling voor een cruciale versnelling kan zorgen.
In deze sessie gaan we dieper in op hoe we bij DXC aan de hand van lowcode-technologie aan snelle projectoplevering doen. Aan de hand van een opgeleverde app voor premie-aanvraag door ondernemers bij VLAIO en een aantal projecten die we bij andere organisaties binnen de Vlaamse overheid deden, kunnen we in detail tonen hoe zoiets in z’n werk gaat. We treffen u graag in deze sessie om er meer over te vertellen.

Proximus vertelt om 17u15 meer over het opnieuw uitvinden van de werkplek, met Henk De Stoop als spreker.

Wie zorgde de voorbije 6 maanden voor de digitale sprong voorwaarts? De CEO, de IT-beheerder, de werknemers …?

We moeten toegeven dat COVID-19 de grootse drijfveer was, en nog steeds is, van deze transformatie.  De vragen, die Proximus in deze break-out sessie beantwoordt, betreffen de fundamentele organisatie van de werkplek volgens het nieuwe normaal. Hoe ziet het kantoor ‘versie 2.0’ er uit, hoe garanderen we de bereikbaarheid voor de burgers, hoe creëren we een veilige en efficiënte (thuis)werkplek?

Billboard @ Microsoft Village

In de Microsoft Village kan je klikken op onze billboards om video's op te starten over:

  • De Cultuurcoronapremie (Kato Coppens - DXC)
  • Analytics (Sergio Fransen & Sandra d’Amario - DXC)
  • De hinderpremie (DXC)
  • OSLO-integratie (Raf Buylle - AIV & Koen Bekaert - Proximus)
Hackathon

DXC en Cegeka doen samen mee aan de AIV Hackathon – by Microsoft. Hierbij visualiseren ze taxiritinformatie uit Chiron (Digital City Twin). 

API-wedstrijd

Volg om 10u00 de uitreiking van de API-awards 2020.

HB-plus (DXC) was betrokken bij drie van de zes projecten die de finale haalden:

  • CHIRON
  • Discimus
  • EPC Rekenmotor
Meer informatie

Voor meer informatie over de Trefdag Digitaal Vlaanderen kan je terecht op de website van Informatie Vlaanderen.