DDC-DWH in een nieuw kleedje

Rapport
Paragraphs

De toepassing Digitaal Documentatiecentrum – Datawarehouse (DDC-DWH) voor de rapportering over, en opvolging van, de uitbestede ICT-dienstverlening werd in september 2018 vernieuwd door Het Facilitair Bedrijf in samenwerking met HB-plus.

Wat veranderde er?
  • Verhuis naar VPC: in een eerste fase (midden september) verhuisden de databanken naar VPC.
  • Migratie naar Cognos 11: in een tweede fase (eind september) werd de omslag gemaakt van de oude omgeving in Cognos 10 naar de nieuwe omgeving in Cognos 11. De vertrouwde, maar ook enigszins oubollige, Cognos look-and-feel is volledig vernieuwd en laat toe om sneller de gewenste rapporten te vinden, zelf eenvoudige aanpassingen (zoals bv. sortering) te doen binnen een rapport, eigen dashboards aan te maken of eigen gegevens op te laden en te gebruiken binnen rapporten al dan niet in combinatie met de gegevens reeds beschikbaar in het datawarehouse.

Hieronder zie je een screenshot van de nieuwe look-and-feel van DDC-DWH in Cognos 11:

Cognos

Toegangsbeheer en licenties

Naast de functionele aanpassingen zijn er ook enkele andere, meer administratieve wijzigingen. Zo zullen de rechten voor toegang tot de toepassing vanaf eind september 2018 via het gebruikersbeheer toegekend moeten worden door de lokale beheerders voor uw entiteit. 
Daarnaast moet elke gebruiker ook een licentie hebben voor het gebruik van Cognos. De licenties moeten in principe door de entiteit van de gebruiker voorzien worden of door Het Facilitair Bedrijf ter beschikking gesteld worden.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht bij Ria Gysbrechts.

Ria Gysbrechts
Ria Gysbrechts
DDC-DWH ondersteuning (HB-plus)