Camerabeveiliging voor de kabinetten

Kabinet
Paragraphs

Een van de aanbevelingen uit een veiligheidsaudit uitgevoerd bij kabinetten door G4S was het plaatsen van camera’s in een rond de gebouwen waar ze zetelen.

Het Facilitair Bedrijf installeerde samen met HB-plus op zeer korte tijd 97 camera’s, 6 servers, 15 werkstations en 6 back-up servers. De installatie omvatte de extra installatie van POE+ (Power over Ethernet) switchen en ondersteuning bij het configureren van de camera’s.

Volgens onze “één fysiek netwerk, logisch gescheiden” filosofie en het volledig vernieuwd AFM-netwerk (technisch netwerk met gebouwbeheer) kunnen we nu snel, efficiënt en veilig elk IoT (Internet of things) apparaat aansluiten op het VO-netwerk in een volledig geïsoleerd en veilig netwerk, ook VLAN genoemd.

Naast camera’s werden, in een succesvolle samenwerking tussen de netwerkdiensten van Het Facilitair Bedrijf, de afdeling technieken, het bouwteam en HB-plus, reeds honderden IoT-apparaten gekoppeld met het VO AFM-netwerk. Zo zijn er in verschillende gebouwen zelfscan- en gewone kassa’s, gebouwbeheersystemen, verlichting, wachtrijmanagement sensoren, parlofonen, scanners, printers, frankeermachines, enz. aangesloten op het netwerk.

Meer informatie
Els Van Keymeulen
Els Van Keymeulen
Projectleider HB-plus