Applicatiebeheer (AMaaS)

AMaaS
Paragraphs

Geef uw toepassingen volledig in beheer bij de ICT-dienstverlener tegen een duidelijke en volledige beschikbaarheidsgarantie (Beschikbaar houden van de bedrijfstoepassingen). Toepassing, middleware en onderliggende infrastructuurlagen worden end-to-end beschikbaar gehouden tegen een vaste eenheidsprijs per maand.

Wat is Applicatiebeheer?

AMaaS omvat het beheer van de toepassing, optioneel met software-onderhoud voor wijzigingen aan de toepassing, opties voor extra monitoring, beveiliging of Bedrijfscontinuiteit (DRP/BCP)  en bijhorende componenten qua netwerk, beveiliging, beheer, toegang op afstand, monitoring en servicedesk, opslag en back-up.

Alle licenties, beheersactiviteiten en -systemen en onderhoudscontracten zijn inbegrepen in de dienst.

amaas

 

Dev-Ops proces

Een gedocumenteerd Dev-Ops proces, dat ook toegankelijk is voor derde partijen, laat toe om gebruik te maken van de automatisatiemogelijkheden van de Vlaamse Private Cloud (VPC).

Voordelen
  • (End-to-end ) applicatiebeheer op basis van strikte SLA’s tegen een vaste eenheidsprijs per maand
  • Een meldpunt voor gebruikers in functie van problemen: ondersteuning door de Vlaamse HB-plus servicedesk
  • Een structureel aanspreekpunt voor de klant: de toepassingsmanager
  • Onderliggende infrastructuur met hoge beschikbaarheid en bedrijfscontinuïteit voorzieningen (DRP-BCP)
  • Integratie met andere VO-systemen en gebruik van bouwblokken zoals toegangsbeheer
  • Geleverd vanuit een lokaal HB-plus datacenter in Mechelen binnen de zeer goed beveiligde perimeter van de Vlaamse overheid. Vertrouwelijke of persoonsgebonden data blijven lokaal.
  • Lifecycle management: actuele versies/patching, performante infrastructuur, configuratie en versiebeheer, back-up en monitoring. Capaciteits- en beschikbaarheidsplan
  • Geïntegreerde processen en systemen (vb. bestelportaal, incident management, wijzigingsbeheer, rapportering en facturatie)
Documents

Gerelateerde artikels